Hempcity Hotel

Hempcity Webshop

Hempcity Webcam

User picture upload

Hempcity Forum

Hempcity Movies

Hempcity in the press

Dutch Growrooms

Travel reports

Links to friends

Our Cannabis Shops

Image Galleries

Link to Hempcity

Guestbook


     

Het Nederlands beleid ligt onder vuur! teken mee!!

De verzamelbak voor uitspraken over en veranderingen aan het Nederlands cannabis en coffeeshop beleid.

Moderators: deliriumt, cannabinol, milehigh, CoolZero

Het Nederlands beleid ligt onder vuur! teken mee!!

Postby cannabinol » Sat Mar 01, 2003 10:39 am

Persbericht aan alle media

Van: Nol van Schaik, coffeeshop exploitant te Haarlem.

Minister Donner wil Nederland opzadelen met drugs problemen!
Coffeeshops krijgen weer de Zwarte Piet toegespeeld!
Demissionair en toekomstige Minister Donner van Justitie is van plan om een kruistocht te beginnen tegen de Nederlands coffeeshops die cannabis verkopen. Hij hoopt zo tegemoet te komen aan de constante kritiek van andere Europese landen, de VS en de Verenigde Naties.
Donner denkt via het huidige beleid nog zo,n 400 van de 800 coffeeshops te kunnen sluiten.
Dat is om diverse redenen niet zo intelligent, alsof hij veronderstelt dat het verlaagde aantal, slechts 400 coffeeshops, de kritiek op het Nederlandse Drugs Beleid zou doen laten verstommen. Hij zou moeten weten dat de kritiek van vooral Frankrijk niet eerder zal stoppen voordat de laatste coffeeshop van Nederland is dichtgespijkerd.
Het cannabis gebruik in Frankrijk (32.9 %), ligt zelfs zonder coffeeshops hoger dan in Nederland (27,3 %), zou Minister Donner dat niet weten? Bron: http://www.emcdda.org/

De kritiek van de VN op ons beleid is zonder meer onterecht, Nederland neemt volgens een door dezelfde VN uitgevoerd onderzoek slecht de 13e plaats ter wereld in, qua cannabis gebruik, Ierland en het Verenigd Koninkrijk delen gebroederlijk de eerste plaats!
Donner zou de VN er op kunnen wijzen dat er 12 urgentere gevallen zijn om aandacht aan te besteden.
Het hoge cannabis gebruik in de ons omringende landen sluit rechtstreeks aan op het rapport van Prof. Dr. Bovenkerk, waarin gemeld wordt dat 60 % van de in Nederland gekweekte wiet haar weg vindt naar het buitenland. Dat zegt niet zoveel over Nederland, alleen dat we van een cannabis importeur zijn omgeturnd tot cannabis exporteur, de aangeboren Hollandse handelsgeest eigen. Bovenkerk’s rapport geeft vooral aan dat er een enorme vraag naar Nederwiet is vanuit de ons omringende landen, waar vraag is, komt aanbod, zeker als er Nederlanders aan die vraag kunnen voldoen. Het lijkt me eerder raadzaam dat Minister Donner de afnemers, in hoofdzaak alle Europese landen, op dit fenomeen wijst, om ze vervolgens te adviseren om zelf eens aan een werkbaar cannabis beleid te gaan denken.

Nederwiet heeft in Nederland de hash handel grotendeels van de markt verdreven, de verkoop van Nederwiet is inmiddels gestegen tot 75 – 80 % van de totale omzet in coffeeshops. Door de steeds afnemende vraag naar buitenlandse hash en marihuana in coffeeshops is het aanvoeren van grote partijen hash door criminele bendes zo goed als gestopt. De smokkel van hash, veelal uit Marokko, gebeurt tegenwoordig nog steeds maar de aanvoer is weer terug naar kofferbak proporties, minder vraag leidt tot minder aanbod.
Het voornemen van Donner om Nederwiet kwekers aan te pakken om de aanvoer van cannabis te stoppen, zou dus kunnen leiden tot een comeback van buitenlandes cannabis producten, waardoor de georganiseerde misdaad weer geinteresserd zou raken in grote hash transporten. Donner’s kruistocht, indien succesvol, zou Nederland dus opzadelen met een serie drugs problemen zoals de rest van de wereld die heeft, met als supplementaire gegevens een gigantisch tekort aan wetsdienaren en een gebrek aan celruimte, zoals Donner zou moeten weten.

Minister Donner geeft als motivatie voor zijn voornemen om coffeeshops te sluiten aan dat de CDA denkt dat het gebruik van cannabis leidt tot het gebruik van hard drugs onder de jeugd.
Deze denkwijze werd jarenlang omschreven als de Gateway Theory, en door anti-drugs groeperingen en regeringen gehanteerd om het gebruik van cannabis als een gevaar voor de samenleving af te spiegelen. Deze theorie gaat niet op, zoals afdoende bewezen is door diverse onderzoeken, in de VS en Engeland, o.a.
Donner zou ook moeten weten dat dit een slecht en niet te onderbouwen argument is, Nederland heeft het laagste percentage problematische hard drugs gebruikers van Europa, waarmee de scheiding van softdrugs en hard drugs effectief is gebleken.In coffeeshops wordt alleen softdrugs verkocht, het aanwezig hebben van hard drugs in een coffeeshop leidt tot sluiting. Verder mag de jeugd, personen onder de 18 jaar, al helemaal de coffeeshops niet in, zij zijn aangewezen op een scala van huis-, straat- en schoolplein dealers, poly-dealers!
Het CDA en Minister Donner staan niet alleen, de PvdA, die een dag eerder nog liet verklaren tegen een harde lijn ten aanzien van coffeeshops te zijn, is het nu met Donner’s voornemens eens, evenals de VVD!
De voorspellingen voor coffeeshops en Nederland zijn niet gunstig: Donnerwetter!
Het klimaat voor Belgie wordt er daarentegen beter op, daar mag een ieder vanaf Maart 2003 vijf gram cannabis bezitten, zonder kans op vervolging, en zonder zicht op coffeeshops.
De Belgische rokers komen dus binnenkort allemaal naar Nederlandse coffeeshops om wiet en hash te kopen, zou Donner dat al weten?


ga naar de Stichting Drugsbeleid, en teken de petitie!!

http://www.drugsbeleid.nl
In Cannabis Fidelis
User avatar
cannabinol
Hemp City Lover
 
Posts: 341
Joined: Sat Feb 08, 2003 1:36 pm
Location: Hempcity, Holland
Top

Return to Het Nederlandse coffeeshop beleid

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron